بهنظر شما برای دانشمندشدن چه کارهایی باید انجام دهیم؟ مطمئن هستم دانشمندان بیشتر از هر کاری، فکر، مطالعه، کنجکاوی و تلاش کردهاند تا به نتیجهی دلخواهشان برسند.
نازنینزهرا سادات علیپور، ۱۰ ساله و دانشآموز دبستان سمیه است. او از هفتسالگی تلاش کرده است تا فکرهایش را به واقعیت نزدیک کند و تاکنون دو مرتبه با شرکت در جشنوارهی علمی «جابربنحیان»، طرحهایش بهعنوان طرح منتخب استانی انتخاب شده است.
گفتگوی ما با این پژوهشگر کوچک را در ادامه میخوانید.
همیشه به تحصیل و درسخواندن و مطالعه و پژوهش علاقهی بسیاری داشتهام، بهطوریکه از کلاس اول تا چهارم هر سال با دریافت لوح تقدیر و جایزه، عنوان دانشآموز برتر را حفظ کردهام.
همچنین به فعالیتهای هنری، چرتکه و ورزش هم علاقهمندم. بهطوریکه علاوه بر کسب رتبهی سوم استانی طرح «جابربنحیان» سال ۱۴۰۲، در مسابقهی نقاشی جشنوارهی «سفیران سلامت» با طرح «بازیافت زباله» در مدرسه و ناحیه نیز رتبهی برتر را بهدست آوردم.
پس از آن، رتبهی برتر جشنوارهی ورزشی «مادر و دختر» مدارس ناحیه را کسب کردم. همان سال تندیس و گواهی شرکت در مسابقات کشوری چرتکه را از آن خود کردم و همچنین موفق به دریافت همزمان کمربند زرد و نارنجی رشتهی رزمی دفاعشخصی شدم و در مسابقات هم شرکت کردم.
وقتی نخستین موفقیتم را در مدرسه همراه با دریافت لوح تقدیر و هدیه در زمینهی درسی کسب کردم، بسیار خوشحال شدم و احساس خوب افتخار و مفیدبودن داشتم.
با توجه به اینکه تلاشم را برای رسیدن به موفقیت مؤثر میدانم، تصمیم گرفتم راه تحصیل و تحقیق را پرقدرت ادامه دهم تا به امید خداوند فردی مفید و تاثیرگذار برای کشورم باشم.
جشنوارهی علمی «جابربنحیان» یک جشنوارهی خلاقیتمحور است که حضورم در آن با ارائهی طرحهای کاربردی جاروی رباتیک با نام «مکشوفهی کوچک» و نیز توربین بادی برای نمایش و آموزش طریقهی استفاده از انرژیهای پاک و حفظ محیطزیست، سبب بروز خلاقیتهای جالب و مختلفی برایم شد.
فعالیتهای علمی و پژوهشهایم را در خانه و مدرسه، بخشی بهصورت انفرادی و بخشی با دوستان و همکلاسیهایم پیگیری میکنم و بزرگترین هدفم کسب مدارج علمی عالی است.
تاکنون در این مسیر، پدر و مادر دلسوز و مهربانم و معلم خوبم خانم آذری و مدیر عزیزم خانم سلطانی مرا حمایت کردهاند که از همگی تشکر میکنم. به دوستانم هم میگویم در راه هدفشان تلاش کنند، خسته نشوند و از شکست نترسند.
از مسئولان نیز انتظار دارم با حمایت و زمینهسازی مادی و معنوی مانند ایجاد و تجهیز آزمایشگاههای مختلف در مدارس، دانشآموزان علاقهمند به تحقیق را یاری کنند.
بهنظرم یک دانشآموز خوب باید منظم و باانضباط و پرتلاش و پیگیر باشد. همچنین وظیفه دارد که به بهترین شکل درس بخواند تا فردی مفید برای جامعهاش باشد.
من هم برای سال تحصیلی پیشرو از الان قصد دارم با شرکت در برنامههای علمی و ورزشی که از طریق مدارس و آموزشوپرورش برگزار میشود، تواناییهایم را بیشتر کنم و برای رسیدن به هدفم تقریبا روزی هفت ساعت برای مطالعه و کارهای علمی زمان پیشبینی کردهام.
در تابستان هم اوقات فراغتم را به فعالیتهای هنری و ورزشی اختصاص میدهم.
مطالعهی غیردرسی در زمینهی شاهنامهی فردوسی، آناتومی بدن انسان، علوم و اختراعات، زمین و فضا و کهکشانها و داستانهای مختلف هم جزو برنامهام است.